Gratis mat, aviser, internett, vin og øl, supplert med dype stoler og en rolig atmosfære. Hvem hadde vel ikke foretrukket å tilbringe ventetiden på flyplassen i en lukseriøs lounge?

Flyplasslounger er faktisk ikke bare forbeholdt dem med billett på businessklasse.

Her får du tipsene om hvordan du får adgang.

Adgang til lounge med kredittkort

Enkelte kredittkort harlounge-tilgang blant sine inkluderte fordeler.

Med for eksempel Nordeas MasterCard Premium får du etPriority Pass, som gir deg adgang til flyplass-lounger verden over.

Du får tre gratis besøk per år. Det vil si at du alene kan besøke tre lounger, eller ta med deg to ekstra personer på ett besøk.

Kjøp deg loungetilgang

Priority Pass kan du også benytte deg av uten å måtte binde deg til et kredittkort. Mot en årlig avgift får du tilgang til over 600 flyplass-lounger. Dette kan lønne seg dersom du reiser relativt ofte, og med ulike flyselskap.

Også hos Airport Angel kan du kjøpe deg årlig medlemskap. Her får du tilgang til rundt 550 lounger verden over.

En god del lounger rundt om i verden gir deg også muligheten til å kjøpe dagspass. Hos Lounge Pass får du oversikt over hvilke flyplasser som tilbyr dette, og du kan enkelt foreta en booking.

Executivelounges kan du forhåndsbooke tilgang til Servisairs lounger i blant annet Storbritannia, Canada og Nederland. Prisen ligger på cirka 200 kroner for hvert besøk.

HAKKET BEDRE: I loungene er sitteplassene litt større og litt mykere. Foto: Thinkstockphotos

Adgang til loungene på Gardermoen

Oslo Lufthavn har tre lounger som alle er lokalisert i etasjen over Duty Free på utland.

Oslo Lufthavn har sin egen lounge, OSL lounge, som er åpen for alle reisende i utlandsterminalen mot ett tillegg på 250 kroner. Loungen er også tilgjengelig for enkelte andre flyselskap utenfor Star Alliance samarbeidet.

— På OSL lounge kan du slappe av med en kopp kaffe og en kake, eller kanskje ta deg et glass vin i behagelige omgivelser mens du leser dagens siste nyheter i fred og ro, sier Hilde Rønnemyr i kommunikasjonsavdelingen ved Oslo Lufthavn.

Rønnemyr forteller videre at interiøret i OSL loungen er dempet og delikat og gjenspeiler den norske fauna med blant annet store fotografier fra norsk natur hengende på veggen.

— Den er vel verdt et besøk. I loungen har du også tilgang til møterom, PC-rom og selvfølgelig trådløst internett.

De andre to loungene, Scandinavian Lounge og Scandinavian Business Lounge, driftes av SAS.

UBEGRENSET: Gratis mat, aviser, internett, vin og øl er noe de aller fleste flyplass-lounger tilbyr. Foto: Thinkstockphotos

Scandinavian Lounge benyttes av «Star Alliance Gold Card members» som reiser ut fra Oslo Lufthavn på en internasjonal avgang med et av selskapene i Star Alliance.

Scandinavian Business Lounge er et tilbud til passasjerer som reiser ut fra Oslo Lufthavn på en internasjonal avgang og som har fullprisbillett med SAS, Widerøe, Blue 1 eller med et av selskapene i Star Alliance.

Sjekk kvaliteten på loungene

Før du betaler for å besøke en lounge kan det være lurt å sjekke opp hvilke brukeranmeldelser stedet har fått. Dette kan du enkelt gjøre på Skytrax eller Lounge Guide.

Les også:

Dette hater kabinpersonalet

Styr unna de bakerste setene

Hos dette flyselskapet får du ikke ta med deg mat

Artikkelen er skrevet og publisert av klikk.no