Det var på en flyvning med United Airlines fra Dulles International Airport i Washington DC til Ghana at den uheldige episoden inntraff.

Rett etter avgang lente en passasjer setet tilbake til stor misnøye for passasjeren bak. En krangel oppstod, og en av passasjerene klapset til den andre i hodet. Både en kabinansatt og medpassasjer forsøkte å roe de to reisende, skriver Washington Post.

Avbrøt flyvning

Kapteinen vurderte situasjonen som så usikker at flyvningen ble avbrutt, og flyet returnerte til Dulles — eskortert av et par F16-fly.

For terrorangrepene11.september 2001 sitter friskt i minne hos mange, og piloter har siden den gang vært meget oppmerksomme på passasjerer som kan true sikkerheten om bord.

Politiet møtte flyet og passasjerene på flyplassen, men ingen arrestasjon ble foretatt. Flyvingen ble utsatt med en dag.

Skikk og bruk

Frustrasjon på grunn av det tilbakelente setet er ikke uvanlig, men at et fly må snu som et resultat av denne frustasjonen tilhører sjeldenhetene. Knut-Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, har ikke hørt om lignende episoder.

— Avstanden mellom setene er med på å påvirke hvor ubehagelig dette kan bli for passasjerene. Moderne seter reduserer behovet for å lene det tilbake, sier Johansen.

— Hvis det er trangt fra før, utfordrer man situasjonen. Dette har med skikk og bruk å gjøre, og man bør være litt forsiktig. Det er begrenset med plass om bord, sier Johansen.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE,BT REISE,REISE-Adressa