Å pakke feriekofferten er slett ingen spøk!

For mange solferieturister er det av største viktighet å ta med både pynt og utstyr hjemmefra slik at oppholdet kan skje i trygge og vante rammer.

Duk, vannkoker og stearinlys er blant de tingene mange absolutt må ha med hjemmefra.

Kaviar og duk

En undersøkelse Star Tour har gjort blant sine nettbrukere, forteller at 34 prosent av de spurte svarer at de alltid tar med stearinlys til ferieleiligheten. 15 prosent tar med duk til stuebordet, og like mange tar med knekkebrød.

34 prosent svarer at de alltid tar med seg kaffe hjemmefra, mens 13 prosent har både kaviar og brunost med seg. Og for sikkerhets skyld, 9 prosent tar med vannkokeren hjemmefra.

Svensken Jacob Kellgren jobber for Star Tour i Puerto Rico på Gran Canaria, og må smile av svarene i den norske undersøkelsen. Han sier at han kjenner seg godt igjen i konklusjonene:

— Det er ikke vanskelig å se hvilke leiligheter som det bor nordmenn i. De er mye mer pyntet enn de leilighetene det for eksempel bor svensker. Det virker rett og slett som om mange nordmenn synes det er viktig å ha det litt hjemmekoselig rundt seg når de er på solferie, mener Kellgren.

Stusser

Han understreker at det først og fremst er de voksne, gjerne eldre gjestene, som tar med pynt og utstyr hjemmefra, og gjerne hvis man skal være borte noen uker. Han synes det er ikke er ulogisk at kaffe og kaviar er blant de tingene nordmenn tar med seg til Kanariøyene:

Det er ikke vanskelig å se hvilke leiligheter som det bor nordmenn i. De er mye mer pyntet enn de leilighetene det for eksempel bor svensker.

Jacob Kellgren, Star Tour

— Folk vil gjerne ha akkurat den kaffen de er vant med hjemmefra. Noe norsk kaffe finnes i butikkene her, men den er nok dyrere en hjemme. Men stearinlys? Der stusser jeg, altså. De stearinlysene som fins i butikkene her på øya er hverken dårligere eller dyrere enn de er i Norge, smiler Kellgren.

Hos Ving er Kaja Olafsen produktansvarlig på Kypros. Også hun kjenner igjen resultatene av undersøkelsen:

Samme rom

— Det er ingen tvil om at spesielt langtidsgjester tar med seg hjemmet sitt. Hotellrommene er nesten ikke til å kjenne igjen noen ganger. Alt fra duker, gulv tepper, sengeteppe, vaser, trollfigurer, private bilder som de bytter ut med hotellets kunst, kalender som de kan notere ukens hendelser på, sier Olafsen.

— Det er alltid masse blomster og grønne planter, og veldig mange henger også faktisk opp sine egne dørskilt, forteller hun.

Hos både Star Tour og Ving er det lik oppfatning om de nordmenn som reiser gang på gang til samme reisemål:

Mange vil ikke bare bo på samme hotell, de vil ha samme rom hver gang. Og blir fryktelig skuffet om det ikke går.

— Flere reiser jo sammen med andre på samme tid, og vil nok «ha det som sist» når de kommer tilbake til samme hotell, sier Kellgren.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE,REISE-Adressa