Onsdag 18. april reåpner Duty Free Oslo Lufthavn. En egen avdeling er spesialdesignet av arkitektfirmaet Snøhetta for å få frem norsk natur. Levende planter og treverk fra hjemlandet skal sette sitt preg på avdelingen.

Ifølge Håkon Fjeld-Hansen, adm.dir i selskapet Travel Retail Norway, som drifter tax free butikkene på flere norske flyplasser, har det i alt blitt brukt 50 millioner kroner på å oppdatere avgangsbutikken på Gardermoen i år.

Bildet over viser hvordan avdelingen som er designet av Snøhetta vil bli seende ut. I hyllene blir det tax free varer. 519 down lights skal sørge for østlandsk naturstemning.

Norsk arkitektur

Deler av den nye forretningen på Oslo Lufthavn er spesialdesignet av Snøhetta. Bruk av massiv eik og levende planter skal gi en følelse av norsk natur.

— Elementene representerer østlandsk natur. Blant annet gjennom lyssettingen, som skal gi et spill som gjenspeiler det norske lyset, sier designer Patrick Lüth ved Snøhetta i en pressemelding.

Mye bruk av tre er også ment å forsterke den norske kulturarven, ifølge Snøhetta.

Dyr vin og paracet

Mange av de 1850 nyoppussede kvadratmeterne på Duty Free Oslo Lufthavn er allerede åpnet for publikum.

–Norske kvalitetsvarer, presentert på delikat vis, skal bidra til å løfte Duty Free på Oslo Lufthavn til verdensklasse, mener Fjeld-Hansen.

Det vil bli økt oppmerksomhet mot norske merkevarer og produkter i en egen norsk avdeling, samtidig som noe gimmik er lagt inn for å overraske kunder.

— Vi har spesialimportert to rødvinsflasker til 265.000 kroner per flaske. Chateau Mouton Rothschild 1945 er kalt den “udødelige vinen” og er regnet som en av de beste gjennom tidene. Jeg tror vi kommer til å selge begge ganske fort, sier Fjeld-Hansen.

Det blir også etablert en skranke som skal kunne yte service utenom det som er vanlig til tax free-kunder på en flyplass.

— Mangler du bleier eller hodepinetabletter, så skal vi kunne løse dette, forteller Fjeld-Hansen.

Mer vin og snus

I butikken ved avgang skal det også bli enda flere vintyper å velge mellom. Dette grunnet trenden blant kunder på tax free.

— Trenden blant kundene er å kjøpe mer vin og mindre brennevin. Til tross for at det er brennevin man sparer mest på å kjøpe tax free. Mindre salg av sigaretter fører også til et bredere utvalg av snus, sier Fjeld-Hansen.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE, BT REISE,REISE-Adressa

Følg oss på Twitter:

@aft_reise