Den 34 år gamle norske kvinnen — som ikke ønsker å stå frem med navn - har tidligere reist mye alene på ferie.

Men da hun var på ferie i Sharm el Sheik i Egypt tidligere i år opplevde hun sitt livs mareritt. Under en behandling på hotelles eget spa, ble hun forsøkt voldtatt av massøren.

— Jeg synes det er turoperatørenes ansvar å advare turister om ikke å bruke spa i Egypt. Jeg er helt overbevist om at dette ikke er en engangshendelse. Hvis jeg hadde fått råd om ikke å bruke spa ville jeg aldri gjort det, sier kvinnen til oss.

Kvinnen klagde inn saken til Pakkereisenemnda, men klagen ble avslått av nemnda fordi spa-avdelingen ikke kan anses som en del av pakkereisen.

UD: Det er store mørketall

Utenriksdepartementet (UD) forteller at de ga konsulær bistand i 19 voldtektssaker i 2012, mens de i 2011 ga bistand i 31 saker.

— Dette er kun saker der utenrikstjenesten har vært involvert og gir nok derfor neppe det fulle bildet. Det er heller ikke et tall for eksempel anmeldte voldtekter og voldtektsforsøk, sier kommunikasjonsrådgiver, Kjetil Elsebutangen i UD.

UD ønsker ikke kommentere saken ytterligere. På grunn av store mørketall er det vanskelig å si noe om hvor mange tilfeller av voldtekt eller forsøk på voldtekt som skjer årlig.

Plaget av pågående mann på stranden

Det hele startet en dag da kvinnen lå på stranden nedenfor hotellet. Mens hun lå der, ble hun til stadighet kontaktet av en pågående mann som ville å selge henne massasje.

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

-Jeg takket pent nei, men han var pågående og ville ikke gi seg. Jeg hadde bestilt massasjetime på spa-anlegget som lå inne på hotellområde senere på dagen, så for meg var det uaktuelt å si ja til et tilbud om massasje fra en selger på stranden, sier kvinnen.

Så da kvinnen senere på dagen kom inn i spa-resepsjonen på hotellet, fikk hun seg en stor overraskelse. I resepsjonen står den samme mannen som hadde plaget henne på stranden tidligere på dagen.

— Jeg ble selvsagt veldig overrasket da jeg så ham, men tenkte at han sikkert jobbet i resepsjonen.

Da den samme mannen kom inn for å gi henne massasje slo skepsisen inn.

— Først tenkte jeg at det var veldig rart at den samme mannen hadde tre forskjellige roller i bedriften. Men jeg valgte å stole på at alt var i orden. Han gjorde en god jobb, det var ikke noe med massasjen som tilsa at noe skulle være galt. Han var flink til å massere, forteller kvinnen til oss.

Ba henne kle seg naken

— Det var først da han spurte om jeg kunne ta av meg det siste plagget at jeg følte ubehaget i kroppen stige, og jeg tenkte at her er det noe virkelig galt, sier hun.

— Jeg hadde kun på meg truse, og sa «nei, det vil jeg ikke».

Mannen skal gjentatte ganger bedt kvinnen om å ta av seg det siste plagget, men hun nektet.

— Det kan ikke ha gått mer enn tre minutter fra første gang han ba meg kle av meg resten av klærne, før jeg først hørte lyden av en bukseglidelås, og at han kastet seg over meg, sier hun.

— Jeg fikk totalt panikk og kastet meg over på andre siden av benken. Jeg husker jeg knuste noen gjenstander som sto der i det jeg falt over, før jeg løp ut av rommet og ropte om hjelp.

Mannen skal ha ropt etter henne at det hele var en misforståelse, og at han bare ville hjelpe henne med noen knuter i ryggen.

Forflyttet til nytt hotell

Kvinnen tok raskt kontakt med reiseselskapet Detur og sjefen for hotellet. De beklaget hendelsen, og tilbød henne å flytte til et nytt hotell i nærheten. Det nye hotellet lå cirka 20 minutter unna med bil, og kvinnen takket ja til tilbudet.

Men det tok ikke lang tid før panikken slo ned i kvinnen på nytt.

— Etter kun en natt på det nye hotellet så jeg den samme mannen som angrep meg, gå inn på spa-avdelingen på det nye hotellet iført spa-uniform, sier hun.

— Jeg ble både redd og sint, og jeg meldte straks til Detur som umiddelbart fikk fjernet mannen fra området, sier kvinnen.

- Utenfor Detur sitt ansvarsområde

Detur beklager hendelsen, og har forståelse for hva kvinnen har vært igjennom. De forteller at mannen ikke lenger jobber på noen av hotellenes spa-avdelinger.

— Han ble avskjediget umiddelbart, og jobber ikke der lenger. Det er visstnok et eget selskap som driver denne tjenesten på disse to hotellene, men både hotellet selv og vi krevde at vedkommende ble avskjediget,sier kommunikasjonssjef i Detur, Svein Erik Søgård.

Men selskapet påpeker at spa-avdelingen på hotellet er utenfor deres pakketilbud og ansvarsområde.

— Det er jo helt på det rene at denne personen har blitt utsatt for en svært alvorlig hendelse under sitt opphold i spa-avdelingen på hotellet. Massasjebehandling i hotellets spa-avdeling er imidlertid ikke en del av pakkereisen, men en tjeneste kjøpt direkte på stedet av kunden, og derfor utenfor vårt direkte ansvarsområde, sier kommunikasjonssjef i Detur, Svein Erik Søgård.

— Uansett så bistår vi alltid våre kunder med hjelp i ulike situasjoner når behovet er til stede, også i denne situasjonen, sier han.

Har droppet turer til Egypt

- Til tross for at dere ikke kan lastes for hendelsen, hvordan kan dere sende folk dit når dere vet hva som er skjedd? Hva med det moralske ansvaret?

- Nå er det sånn at vi ikke sender folk dit lenger. Vi har faktisk ingen reiser lenger til Egypt, sier Søgård.

Han forteller videre at selskapet har en nær relasjon og kontakt med alle sine hoteller. De skal i tillegg ha representanter på alle sine destinasjoner som følger hotellene og gjestene tett, på daglig basis.

- Så langt har dette vært tilstrekkelig for å sikre våre mange titusener av gjester hvert år et sikkert opphold, sier Søgård.

Detur har et sted mellom 150 og 200 hoteller de benytter seg av.

— Alle hoteller blir nøye vurdert før kontrakt inngås. Vi gjennomgår ikke noen spesielle «sikkerhetsrutiner» med hotellene, men så lenge de har driftstillatelse fra offisielle myndigheter og alle papirer i orden anses de som trygge.

— Vi har ikke opplevd noe lignende tidligere som jeg kjenner til, sier Søgård.

Misfornøyd med selskapets håndtering

Men for 34-åringen var ferieoppholdet totalt ødelagt. Hun ville aller helst dra hjem til Norge, men det var umulig å fly hjem før reisens slutt.

— Jeg gikk med en konstant frykt for å støte på mannen. Jeg begynte til og med å frykte at han ville oppsøke meg for å hevne seg. Jeg fikk ikke sove resten av ferien, og var redd hver gang jeg gikk fra fellesområdene til leiligheten der jeg bodde.

Denne hendelsen har bitt merke i kvinnen, og hun er ikke fornøyd med reiseselskapets håndtering av saken.

— Jeg synes måten Detur har håndtert saken på gjør at jeg ikke har tillit til at de vil advare turistene, sier hun.

Hun tror selskapet frykter for omdømmeproblemer.