CNN Travel har laget en oversikt over ti av unike tunneler - og da har Norge to med på listen: Spiralen i Drammen og Lærdalstunnelen.

Sistnevnte er med sine 24,5 kilometer verdens lengste veitunnel og tar rundt 20 minutter å kjøre.

For folk med tunnelskrekk kan det høres svimlende ut, men ingeniørene delte tunnelen inn i flere seksjoner med store, lysende partier for å hjelpe på den lange turen.

Dramatisk tunnel

Spiralen i Drammen blir av CNN kalt dramatisk med seks spiraler før en etter 1649 meter når toppen hvor det ligger en resuratant, museum og et utkikkspunkt over byen.

SEKS SPIRALER: Tunnelen er 1,6 kilometer lang med seks spiraler før en når Spiraltoppen. Foto: Lise Åserudl/NTB scanpix

Byggingen av tunnelen startet i 1953 og ble åpnet av Kong Olav i 1961.

– Komprimert moro

– I Norge har man vært flinke til å gjøre infrastruktur mer opplevelsesbasert. Bare se på Nasjonale turistveger, og ikke minst disse tunnelene. Vi opplever at utenlandske besøkende er nysgjerrige og interesserte i disse stedene, så det er veldig gledelig at to norske tunneler kom med på listen, sier direktør for Merkevaren Norge, Cathrine Pia Lund, i Innovasjon Norge.

Skal du på Norgesferie? Her får du tips: Norge rundt måned for måned

Ingen av tunnelene inngår per definisjon inn i Nasjonale turistveger.

– Derimot går jo Nasjonal turistveg Aurlandsfjellet over akkurat det fjellet Lærdalstunnelen går gjennom. Faktisk krysser veiene hverandre ved et punkt i nærheten av rasteplassen Flotane på Aurlandsfjellet, sier Per Ritzler i Nasjonale turistveger.

Skal du på biltur i Norge? Her får du tips: Her er syv kjøretips på vakre veier i Norge

OPPLYST: Lærdalstunnelen åpnet i 2000, er en del av E16 og går mellom Aurland og Lærdal i Sogn og Fjordane. Foto: Marit Hommedal/NTB scanpix
VERDENS LENGSTE: Lærdalstunnelen er over to mil lang, men hver sjette kilometer er det bygd opplyste haller for å hjelpe på den lange turen. Foto: Marit Hommedall/NTB scanpix

– Det innebærer at det blir en meget opplevelsesrik og spennende rundreise, der du ferdes i den ene retningen høyt opp på snøveien mellom fjordene, så ned igjen, inn i det samme fjellet og tilbake via verdens lengste biltunnel. Her snakker vi komprimert moro, sier Ritzler.

Denne listen er kul å brife med: Verdens ti minst besøkte land

Trenger du reiseinspirasjon? Sjekk disse sakene:

Her får du mest sol for pengene i høst

Ria Formosa - Europas svar på Karibia

Dette er noen av verdens kuleste passtempler

Denne byen opplever reiseboom i vinter

Det er en egen kunst å finne de beste spisestedene i Paris. Vi har funnet ti av dem.

Følg oss på Twitter @reisecamilla og på Instagram @reiseredaksjonen