31 tommer, eller rundt 78,7 centimeter, er standard avstand mellom seteradene hos de aller fleste flyselskap verden over.

I bransjen kalles det «seat pitch», det vil en standardisert måling av avstanden mellom setene. Det måles fra det bakerste festepunktet på setet, og til festepunktet på setet foran.

Måten vi vanligvis går om bord i et fly er den tregeste:

Varierer fra flytype til flytype

Seat pitch på ordinær økonomiklasse varierer fra 29 til 35 tommer, det vil si fra cirka 73,5 centimeter til 88,9 centimeter. Det er hele 15,4 centimeter i forskjell.

Her spiller selvsagt flytype inn – de største og nyeste fra Airbus og Boeing kan ha noe mer plass enn andre flytyper, viser oversikten hos nettstedet Seatguru.com. En oppgradering til en pluss-klasse gir flere centimeter å boltre seg på.

Både SAS og Norwegian har 31 tommer på sine direkteruter med henholdsvis Airbus A330 og Dreamliner 787–8 fra Oslo til New York.

GOD PLASS: Det er alltid godt med litt ekstra benplass på flyet. De aller beste byr på 34 tommer, eller 86,36 cm, i økonomiklassen på sine langruter. Foto: hxdyl

— Vi har i dag 30 tommer på vår economy/Go på kortdistanseflyvninger. I Plus-klassen er avstanden30–32 tommer. Når det gjelder de ombygde langdistansemaskinene, og de nye A330 Enhanced, så er det i economy/GO en miks av 31–32 tommer, forteller informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Norwegian har en miks av 29–30 tommer på sine Boeing 737–800. På langdistanserutene opererer flyselskapene med en seat pitch på 32 tommer eller 81,28 centimeter.

Ryanair har 30 tommer i sine maskiner.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Flyselskapene med de beste økonomiklassesetene på langruter er:

Japan Airlines, Aeromexico, ANA, Thai Airways, Air India = 34 tommer eller 86,36 centimeter.

Asiana, Turkish Airlnes, TAP Portugal, El AL, South African Airways, Thomson = 33–34 tommer eller 83,82 cm–86,36 cm.

Resten er 31–32 tommer eller 79–81 cm i sine økonomiklasser.

Kilde: Seatguru.com.

Skal du fly langt? Få med deg disse tipsene:

Kårer flyselskapene med best benplass

SkyTrax står bak en hel del kåringer hvert år, og en av de viktigste er kåringene innen økonomiklassen – da majoriteten av reisende flyr i den klassen.

I tillegg til avstanden til setet foran, spiller setebredden inn på komforten. De har tatt for seg setene på økonomi, og kommet frem til denne ti-på-topp-listen i 2015:

1. Japan Airlines

2. Garuda Indonesia

3. EVA Air

4. Qatar Airways

5. Singapore Airlines

6. Korean Air

7. Saudi Arabian Airlines

8. Oman Air

9. Asiana Airlines

10. Cathay Pacific Airways

Kilde: SkyTrax World Airline Awards

Følg oss på Twitter @reisecamilla og på Instagram @reiseredaksjonen

Les mer om luftfart:

Finnair har store ambisjoner med det nye langdistanseflyet, og selskapet har bestilt 19 av dem så langt: