Fra og med i dag, 1.juni, innfører Avinor gratis internettilgang for alle besøkende på landets største flyplasser.

For å logge seg på nettverket «Airport» trenger man en påloggingskode. Denne deles ut i skranker og utsalgssteder på flyplassen.

– Det er en klar forventning hos passasjerene om gratis Internett, og Avinor ønsker å spille på lag med brukerne av våre lufthavner, sa konsernsjef Dag Falk-Petersen i en pressemelding forrige uke.

Gardermoen har operert med ordningen i omtrent en uke allerede. Det tok ikke lang tid for passasjerene å oppdage den nye gratistjenesten på landets hovedflyplass.

— Flere hundre kort er delt ut. Folk vet det er gratis, den informasjonen spredte seg raskt, sier informasjonssjef Jo Kobro på Oslo Lufthavn.

En time

På samtlige av flyplassene som vil tilby gratis Internett, er det lagt inn en begrensning på én times surfing. Ønsker du å surfe videre etter det må du enten betale for det, eller hente et nytt påloggingskort.

— Situasjonen for majoriteten av kundene er at de vil klare seg med en time. Trenger man mer, kan man bare hente et nytt kort for å logge på, sier kommersiell sjef i Avinor, Øystein Høsteland Sundby.

Norske flyplasser er ikke alene om å tilby gratis Internett til alle som oppholder seg der. Schiphol i Amsterdam tilbyr gratis nettilgang for sine passasjerer i én time. I Wien og Helsinki er det også åpent nettverk for alle på flyplassen. Stadig flere flyplasser i USA har også gratis internettilgang for passasjerer og besøkende.

Få de siste reisenyhetene på Facebook:

Aftenposten REISE

BT REISE

REISE-Adressa