Den ferske konseptbilen, med navnet Concept S, vises frem på den internasjonale bilutstillingen i Beijing som så vidt er i gang.

Årsaken til at bilen vises i nettopp dette landet, skal være at Kina-markedet blir bare viktigere og viktigere. Bokstaven i navnet skal stå for «stylish», «smart» og «surprise» — altså noe sånt som stilig, smart og overraskelse.

I tillegg presenteres også sedanen Concept C, der bokstavene står for «cool», «challenge» og «China» - sistnevnte fordi bilen rett og slett bare er ment for gigantlandet.

Bli venn med oss på Facebook!

Hybrid hemmelighet

Av de høyst sparsommelige informasjonene om Concept S fremgår det at flerbruksbilen skal ha en hybrid-drivlinje.

Akkurat hva slags kombinasjon, og om bilen i så fall blir ladbar, er uvisst.

Det som er klart, er at Honda har tenkt å snyte det europeiske markedet for modellen dersom den blir realisert. Verd å merke seg, er også at Honda i dag ikke har noe som minner om en flerbruksbil i Norge — et segment som blir mer og mer populært.

I hvert fall ikke etter at seksseteren FR-V gikk over i historien for noen år siden.

Bekrefter Europa-nei

Hondas talsmann i Norge, Tom Gullkrona Skoglund, videreformidler svarene han har fått fra kilder i konsernets europeiske hovedkvarter i England.

— Det foreligger ingen planer om å selge denne bilen i Europa, sier Gullkrona Skoglund.

Selv om det selvsagt kan være en jippo for å få oppmerksomhet, beklager han holdningen sentralt:

— Slik jeg forstår skissene er dette et konsept basert på Honda Odyssey (selges i USA). Jeg skulle gjerne sett Concept S komme til Norge, siden vi i dag ikke er i markedet med en syvseters modell, sier Gullkrona Skoglund.

Synes du Honda gir flerbruksformatet et sprekere uttrykk enn vanlig her? Eller er syvsetere kjedelige familiefraktere uansett? Kommentér saken!