Tesla Model S har for alvor satt den amerikanske bilprodusenten på kartet – ikke minst i Norge.

Men den heftige sportssedanen er bare begynnelsen. Snart kommer en SUV, og etter hvert en mindre og rimeligere familiebil. Alle elektriske. Når Tesla målene sine, skal den samlede bilproduksjonen opp i 500.000 per år.

Alle skal utstyres med litium-ion-batterier.

Tenker stort

– Skal vi produsere en halv million biler i året, trenger vi batteritilgang som samsvarer med det. Det kan bety mer enn – eller iallfall omtrent det samme som – den samlede litium-ion-produksjon i verden i dag, sier Elon Musk til Automotive News.

Løsningen kan altså bli å starte en egen fabrikk for produksjon av batteripakker til elbiler.

Og som vanlig tenker Musk stort. Han vurderer en fabrikk som kan produsere like mye som alle dagens produsenter av litium-ion-batterier til sammen. Fabrikken ser han for seg etablert i Nord-Amerika i samarbeid med en partner.

Miljøprofil

I dag er Panasonic Teslas batteri-partner. De inngikk nylig en avtale som dekker Teslas behov det neste året. Men da snakker vi altså om en produksjon på 40.000 biler i året – under 10 prosent av det som er ambisjonen til Tesla på sikt.

Selv om en ny batterifabrikk i Tesla-regi vil få enorm kapasitet, lover han å bevare selskapets miljøprofil.

– Dette vil bli en grønn fabrikk, med mye solenergi. Ingen giftige elementer skal slippe ut av denne fabrikken, sier Musk ifølge Automotive News.