Systemet gjør lukeparkering til en fornøyelse.

Nissan Note er en av disse kjekke småbilene med tilnærmet flerbruksbil-karosseri, som i årevis har måttet leve i skyggen av mer ordinære bestselgere. Nissan solgte bare 72 Note i fjor og 146 året før.

– Nå ser vi for oss å selge 30 til 70 biler i måneden, sier Pål Simonsen, Nissans norske sjef, om bilen som nå har gjennomgått en total fornyelse.

Blir den prioritert?

Men Simonsens problem er at han – uten å ville innrømme det – må hestehandle med fabrikken i Sunderland som produserer Note.

For den samme fabrikken bygger også elektriske Leaf og crossovermodellen Qashqai, to suksesser som har løftet Nissans salg til et drømmenivå i Norge.

Naturligvis er dette et luksusproblem for Nissan i Norge, og selv om svaret er Ole Brumms «ja takk, begge deler», står uten tvil Leaf og Qashqai øverst på prioritetslisten.

En lek

Men Note er en kjekk liten bil, og den første småbilen hvor man fra førerplassen kan se bilen i fugleperspektiv takket være fire videokameraer.

Vi kan garantere at teknikken gjør lukeparkering til en lek.

Note har også blindsone— og filskiftvarsling, hvilket betyr at denne type førerstøttende sikkerhetsteknologi er i ferd med å finne veien inn i de rimeligste bilene.

Til Norge kommer Note med 86/98 hk bensinmotorer, samt Renaults 90 hk dieselmotor. Pris fra 163.400 kroner, som er flere tusen kroner billigere enn forgjengeren takket være lavere vekt og reduserte utslipp.