Etter over 10 år, et virvar av spesialvarianter og et salg Lamborghini aldri har vært i nærheten av med noen annen modell, bygges nå produksjonshallene om for den neste «baby-Lamboen». Den er ventet til bilutstillingen i Genève i mars neste år, og får trolig navnet Cabrera.

Den siste Gallardo som ble kjørt ut av fabrikken i lille Sant'Agata Bolognese utenfor Modena i Italia var en LP 570-4 Spyder Performante. Lakkert i Rosso Mars (rød) er den nå på vei til en privat samler.

Suksess

Bilen som skulle bli den største suksessen i Lamborghinis 50 år lange historie ble første gang vist under bilutstillingen i Genève i 2003. Tegnet av selskapets designbyrå, Centro Stile Lamborghini, vakte den betydelig oppsikt.

Kjøpekontrakter ble signert i rekordfart for det lille italienske selskapet, nå kontrollert av Audi.

I 2005 kom en kabrioletvariant, og i 2008 en midtlivsoppdatering av hele modellrekken.

I tillegg har Lamborghini produsert minst 20 spesialvarianter av Gallardo, alt fra politibiler til en egen Hongkong-variant.

Den aller siste Gallardo rullet av samlebåndet som nummer 14.022 i rekken. Det betyr at nesten halvparten av alle Lamborghinier som er produsert siden oppstarten i 1963, er en Gallardo. Uten at man dermed kan si at gatene flommer over av dem av den grunn.

Raskere etterfølger

Bilen den, antar vi, lykkelige kjøperen nå kan innlemme i samlingen sin er altså en Gallardo LP 570-4 Spyder Performante. Den er utstyrt med en V10-motor på 5,2 liter som yter 570 hk. 0-100 klarer kabrioleten på 3,9 sekunder, og holder du godt på hatten og gassen i bånn gir den seg ikke før du når 324 km/t.

Etterfølgeren forventes presentert samme sted som Gallardo ble vist første gang: i Genève. Ingen offisiell informasjon er lekket ut ennå, men hardnakkede rykter sier at den får navnet Cabrera. En sterkt kamuflert førproduksjonsversjon er allerede spionfotografert på baner og landeveier rundt om i Europa. Den er ventet å bli lettere, sterkere og selvsagt enda raskere enn dagens Gallardo.

Det snakkes om en oppdatert V10-motor på 600 hk, 0-100 km/t på under 3,5 sekunder og en toppfart rundt 330 km/t.