Det strør ikke med Lamborghinier på norske veier, selvom adskillige gutterom er tapetsert med bilder av de italienske luksusbilene.

Nå kompletterer etter alt å dømme Lamborghini sin sparsomme men luksuriøse portefølje med en høyreist firehjulstrekker, og den ble lansert i Peking i dag. I første rekke som et konsept, med mulig produksjonsstart i 2015. SUVen har inntil videre fått navnet Urus, og er noe helt annet enn Lamborghinis forrige forsøk på firehjulstrekker en gang på 80-tallet.

Bilen ble lansert i kjent Lamborghini-stil, og introdusert på scenen av et titalls mannlige dansere før Lambo-sjefen Stefan Winkelmann steg ut av den tilsynelatende fullt fungerende prototypen.

Får deler fra Porsche

Men også sære bilmerker er en del av en større sammenheng, og siden Volkswagen Group eier Lamborghini, er det ikke uventet at den nye SUVen deler viktige komponenter med fettere og kusiner.

Blant annet skal mye av teknikken være hentet fra Porsche Cayenne.

Likevel; Lamborghini vil gjøre sin Urus alt annet enn strømlinjeformet og lik en hvilken som helst masseprodusert SUV.

Forstillingen er hentet fra modellen Gallardo, og selv i en så liten detalj som sidespeilene går italienerne nye veier. De består nemlig av kameraer i stedet for tradisjonelle speil.

Enorm motor

Motoren i Urus blir selvsagt en maskin som faller tvers gjennom norske avgiftsregler, på tross av hybriddrift.

Rapporter fra motorshowet i Peking i dag tyder på at bilen får en V8 hybridmotor med doble turboer.

– Bilen får 600 hestekrefter, fortalte Lambo-sjef Winkelmann, uten å fortelle noe særlig mer om fremdriften. Han var også rask med å understreke at den endelige avgjørelsen om produksjon ikke er tatt.

Orden i regnskapene

Forrige gang Lamborghini forsøkte seg med en firehjulstrekker var i 1986. LM002 var en merkelig skapning som gikk inn i bilhistorien uten de store ovasjoner.

Gjennom tidene har Lamborghini strevet med å få endene til å møtes, på tross av innovative biler. Bilfabrikken har vært gjennom flere konkurser, og heller ikke amerikanske Chrysler klarte å få sving på butikken og solgte til indonesiske interesser.

I 1998 kom tyskerne og Volkswagen Group på banen, og da ble det mer orden i rekkene. Nå kan italienerne konsentrere seg om tegnebordet mens tyskerne sørger for orden i regnskapene.

Følg oss på Facebook!