I TV-serien «Seinfeld» kjørte Jerry Seinfeld stort sett en Saab 900 kabriolet, men på privaten har det vært Porsche som gjelder.

Over årene har han bygd opp en ganske formidabel samling av dette tyske sportsbilmerket, ispedd en og annen Volkswagen, men nå har det tydeligvis blitt i overkant mange.

11. mars skal en rekke av bilene selges på en bilauksjon på Amelia Island, i Florida.

– Hver og en av disse bilene er et høydepunkt innenfor den mekaniske kulturen for meg. Mange er av de aller beste eksemplarene i verden, sier Jerry Seinfeld i en pressemelding.

Få store nyheter:

KLASSIKER: Av de mer siviliserte bilene finner man en Porsche 911 fra 1966. Foto: Brian Henniker

Totalt er det 18 biler, fra 50-talls racing-Porscher til en 997 GT3 fra 2012. De fleste bilene legges ut for salg uten noe prisestimat. Noen få har imidlertid fått en prislapp, som gjør det tydelig at dette ikke blir billig for kjøperne.

50 millioner kroner

Jerry Seinfeld Foto: NTB SCANPIX

Seinfelds 1955-modell Porsche 550 Spyder er verdsatt til mellom 43 og 51 millioner kroner, mens en tre år nyere Porsche 356 A 1500 Carrera Speedster har en prisantydning som ligger mellom 17 og 21 millioner kroner. Én av de mange 911-ene har også fått en verdivurdering, nærmere bestemt en 1974-modell Carrera 3,0 i racing-utførelse, med et estimat som ligger mellom 10 og 13 millioner kroner.

– For å være helt ærlig, hvis jeg hadde ubegrenset med tid og plass, ville jeg aldri ha solgt dem, sier Seinfeld.

TURBIL: Flere forskjellige Volkswagen er også en del av samlingen som skal selges, slik som denne campingbilen fra 1964. Foto: Brian Henniker

Se den legendariske episoden av «Comedians in cars getting coffee» der Seinfeld intervjuer president Obama

Galskap

– Mr. Seinfeld er kjent over hele verden for å ha anskaffet seg en av de fineste Porsche-samlingene som eksisterer. Her har samlere en sjelden mulighet til å skaffe seg noen av de flotteste Porschene som noensinne har vært på markedet, sier David Gooding, grunnlegger av auksjonshuset Gooding & Company, som skal selge bilene.

Seinfeld selv sier han ser frem til å se gleden i ansiktet til de nye eierne.

– Min entusiasme for bilene er i nærheten av galskap, og jeg er så heldig at jeg har mange andre biler jeg kan stelle med.

RACING: Samlingen består av en blanding av gatebiler og racingutgaver. Dette er en Porsche 993 Cup 3.8 RSR fra 1998 laget for banebruk. Foto: Brian Henniker

I 1985 var det tynne slips, høyt hår og spisse, aerodynamiske biler som gjaldt:

Og noe helt annet: