Våre jobbeksperter svarer på spørsmål om karriere, jobb og ledelse. Still dine spørsmål til jobbekspertene ved å klikke deg inn på en av dem nederst i denne saken. Merk emnefeltet med «Jobbeksperten».

Spørsmål: Hei, jeg lurer på hvordan man egentlig bør gjøre det med referanser? Ser mange har en fast liste med telefonnummer til referansene sine på CV-en. Er dette det vanligste? Synes det er ubehagelig at jeg ikke vet hvem som ringer referansene og snakker om meg uten at jeg er klar over det. Blir veldig glad for svar. Hilsen Victoria.

Jobbekspert Helene Tronstad Moe jobber ved Høyskolen Kristiania og er ekspert på tester og intervju. Foto: Torbjørn Katborg Grønning

Jobbeksperten:

Takk for spørsmål! Ja, som du skriver er det mange som har kontaktinfo (vanligvis telefonnummer) til referansene sine på CV-en sin. Dette vil jeg i utgangspunktet ikke anbefale. Skriv heller «referanser oppgis på forespørsel».

Dette gir deg mulighet for å velge ut og forespørre de referansene som du tenker kan beskrive relevante sider ved din arbeidsinnsats ut fra den stillingen du har søkt. I tillegg sørger du for at referansene dine ikke «slites ut» av mange telefonhenvendelser. Dette vil også sikre deg litt bedre kontroll over når referansene din kontaktes.

Forbered dem på forhånd

En ekstra bonus er at det også gir deg en mulighet for å fortelle referansene dine litt om stillingen du har søkt og hvilke kompetanser og arbeidsoppgaver som fremheves som sentrale i jobben.

Dette kan bidra til at referansene i større grad kan komme med relevante innspill og beskrivelser av deg til rekrutterere. Gjør det enkelt for referansepersonene dine å gi en god og utfyllende uttalelse.

Husk at man alltid bør forespørre en referanse før man fører han eller henne opp som referanse. Dersom du er veldig usikker på hva en referanseperson vil si om deg, kan det være lurt å spørre.

Det finnes flere eksempler på jobbsøkere som har søkt mange titalls jobber uten at de å få tilslag på noen jobb. I noen av tilfellene kan årsaken være at de har oppført en referanse som uttrykker seg svært negativt om jobbsøkeren. Ingen vil jo ansette en kandidat som får en negativ omtale av referansene som hun eller han har oppgitt.

Jeg ønsker deg all lykke til i jobbsøkingen!

Beste hilsen fra Helene Tronstad Moe