Bramat har tidligere testet bådefrokostblandingerog müsli, men denne gangen sammenlikner vi næringsinnholdet i frokostblandinger markedsført mot barn.

Denne testen er ikke en smakstest, men en ernæringstest. Lurer du på hvilken frokostblanding folk mener smaker best, sjekk her.

Som med de andre frokostblandingene, er det store forskjeller mellom vinnerne og taperne, særlig når det kommer til innhold av fiber og sukker. Men ser vi frokostblandinger markedsført mot barn under ett, inneholder de fleste mer sukker og mindre fiber enn andre frokostblandinger.

Få sunne alternativer til barn

Da vi testet frokostblandinger generelt, ga vi mange terningkast 5 eller 6. I denne testen er det kun 2 av totalt 9 frokostblandinger som får mer enn terningkast 3. Det er egentlig ikke så overraskende ettersom veldig mange av disse frokostblandingene er av typen «honeycorn» eller «sjokoladekuler».

Opptatt av sunn og næringsrik kost på matbordet i familien? Her er flere tester:

Spørsmålet er bare; hvorfor er ikke produsentene mer opptatt av å lage sunnere frokostblandinger markedsført mot barn?

Selvfølgelig kan barna spise de samme frokostblandingene som oss voksne, noe mange heldigvis gjør. Men, når det først lages frokostblandinger som retter seg mot barn, hvorfor må så mange av disse være så proppfulle av sukker og fattige på fiber?

Barn trenger også fiber

Mange av oss spiser altfor lite fiber. Det gjelder også barn. Frokostblandinger er en fin måte å få i seg fiber på, vel og merke hvis du velger en type som inneholder bra med fiber og lite sukker.

En fiberrik frokost er en fin start på dagen fordi det metter godt, er bra for fordøyelsen og gir et stabilt blodsukker resten av dagen. Dette er viktig for både barn og voksne.

Alt bedre enn ingenting

Har du et småspist barn som ikke vil ha noe annet enn frokostblanding med mye sukker og lite fiber, så bør du selvfølgelig prøve å endre disse vanene. Men, husk at det er bedre å gi barnet ditt en frokostblanding som ikke nødvendigvis er blant de sunneste, enn å sende det på skole eller i barnehage uten å ha spist frokost i det hele tatt.

Testresultater

Jippi Frokosttall

Greit med sukker, bra med fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 5

Quaker Mini fras

Mindre sukker enn alle de andre, bra med fiber, men mer salt enn de fleste andre.

Les hele testen

TERNINGKAST 4

Kelloggs Frozen

Mye sukker, ok med fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 3

Weetabix Weetos choco

Mye sukker, ikke spesielt mye fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 3

Nestlé Nesquick

Mye sukker, ok med fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 2

Kelloggs Coco pops crunchers

Mye sukker, ikke spesielt mye fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 2

Kelloggs Rice krispies

Ok med sukker, men minimalt med fiber og mer salt enn mange av de andre.

Les hele testen

TERNINGKAST 1

Nestlé Lion

Veldig mye sukker, ikke spesielt mye fiber.

Les hele testen

TERNINGKAST 1

Kelloggs Honni-korn smacks

Fryktelig mye sukker. Dette er dessert, ikke en frokost.

Les hele testen

TERNINGKAST 1

Artikkelen er levert av Bramat, en uavhengig kunnskapsbedrift som driver nettstedet bramat.no og har rådgivende tjenester innen kosthold, trening og helse.

Her er flere relevante tester for barnefamilier: