Oppskrift
2–3 dl varm svart kaffe
1 ts brunt sukker
4 cl Jack Daniel’s Tennessee Honey Whiskey Liqueur
Pisket krem*
Kaffebønner, Neon kakepynt, sjokoladedryss eller lignende til pynt
Kaffe: God, sterk svart kaffe, gjerne malabar, brun bali eller java, ev. en americano
Kremen skal være litt flytende.
Ha kaffe og sukker i et kaffeglass og rør ut sukkeret.
Hell i likøren og rør godt rundt.
Legg kremen forsiktig på toppen, gjerne med en spiseskje.
Avslutt med pynten du vil ha, her kan du fint overdrive om du ønsker det.
Server mens den er varm.
Oppskrift
4 cl Irsk whisky (gjerne Jameson)
Ca. 3 ts brunt sukker (etter smak)
God, sterk kaffe, gjerne malabar, brun bali eller java, ev. en americano
Pisket krem
Finrevet mørk sjokolade
Ha whisky og sukker i et Irish coffeeglass.
Hell over kaffe og rør godt rundt.
Legg kremen forsiktig på toppen.
Pynt med finraspet kokesjokolade, server mens den er varm.
Varm hvit sjokolade – med lakris og flaksalt
Oppskrift (4 personer)
200 g hvit sjokolade
1 l lettmelk
16 cl Pure Lakrids*
Maldon flaksalt
Lakris eller sjokoladedryss
Pisket krem*
Ha 1/3 av melken i en kjele og varm den opp til ca. 40 grader.
Knus sjokoladen i små biter og legg den i.
Visp det godt sammen til du får en jevn masse.
Sett kjelen på en middels temperatur og tilsett resten av melken.
Pisk/rør kontinuerlig i massen til det blir varmt, den skal ikke koke.
Fyll opp et passende kaffeglass med varm sjokolade.
Hell i 4 cl Pure Lakrids.
Tilsett 1 krm* med flaksalt og rør et par ganger.
Topp med pisket krem.
Pynt med lakris eller sjokoladedryss, begge kan benyttes om det er ønskelig.
Ha gjerne på litt flaksalt på toppen.
* krm betyr kryddermål som tilsvarer 1/5 av en teskje.
Oppskrift på krem
1 ss sukker
1/2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Ha sukker og vaniljesukker i fløten, og visp til luftig krem. Den skal være litt fast, men ikke kornet.
Sjekk også disse oppskriftene:
Glem posesuppen. Her er fem supper som varmer
Seks sikre pastavinnere
Fem sauser som garantert løfter smaksopplevelsen
Varm kakao med krem og marshmallows
Oppskrift (4 personer)
5 ss kakao 100 %
5 ss sukker
1 l lettmelk
16 marshmallows
4 kinderegg el.
Pisket krem
Ha kakao og sukker over i en kald kjele.
Tilsett 1/3 av melken, visp det godt sammen til det blir en jevn masse.
Sett kjelen på en middels temperatur. Pisk/rør kontinuerlig i massen, det skal ikke koke.
Når det er blitt varmt, tilsetter du resten av melken i en tynn stråle samtidig som du visper dette godt inn.
Fortsett og røre i kjelen frem til det er blitt varm kakao.
Fyll opp en passende kopp med kakao og legg ett tykt og godt lag med krem på toppen. Pynt med litt sjokolade, marshmallow og et kinderegg.
Varm hvit sjokolade med appelsin
Oppskrift (4 personer)
200 g hvit sjokolade
1 l lettmelk
1 appelsin
Sjokolade eller kaneldryss
Pisket krem
Ha 1/3 av melken i en kjele og varm den opp til ca. 40 grader.
Knus sjokoladen i små biter og legg den i.
Visp det godt sammen til du får en jevn masse.
Sett kjelen på en middels temperatur og tilsett resten av melken.
Pisk/rør kontinuerlig i massen til det blir varmt, den skal ikke koke.
Fyll opp et passende kaffeglass med varm sjokolade.
Skjær opp passe tykke skiver med appelsin. Klem ut litt appelsinsaft over sjokoladen og press hele skiven ned i glasset.
Topp med pisket krem.
Pynt med sjokolade eller kaneldryss, begge kan benyttes om det er ønskelig.
Riv av litt appelsinskall med et zestjern, pynt og server.
Varm lys sjokolade med bourbon og chili
Oppskrift (4 personer)
200 g lys kokesjokolade
1 liter lettmelk
16 cl Woodford Reserve Distiller’s Select (Burbon)*
1 rød chili
Kutt opp en rød chili i små terninger.
Knus kokesjokoladen og ha den opp i en passende kjele.
Tilsett 1/3 del av melken, varm opp og vips det sammen til en jevn masse.
Tilsett resten av melken og tilsett den oppskårne chilien.
Varm opp til kokepunktet under jevn omrøring og ta den av platen.
Fyll opp et passende glass og tilsett 4 cl bourbon.
Topp med pisket krem som er litt rennende i konsistensen.
Pynt med frisk oppkuttet chili uten frø og server.
Varm kakao med Fernet Branca Menta
Oppskrift (4 personer)
5 ss kakao 100 %
5 ss sukker
1 l lettmelk
16 cl Fernet Branca Menta
Pisket krem
Ha kakao og sukker over i en kald kjele.
Tilsett 1/3 av melken, visp det godt sammen til det blir en jevn masse.
Sett kjelen på en middels varme. Pisk/rør kontinuerlig i massen, det skal ikke koke.
Når det er blitt varmt, tilsetter du resten av melken i en tynn stråle samtidig som du visper dette godt inn.
Fortsett og røre i kjelen frem til det er blitt varm kakao.
Hell 4 cl Branca Menta i et passende krus. Hell over varm kakao mens du rører i kruset.
Legg på et godt lag med krem på toppen og pynt gjerne med litt sjokolade.
Oppskrift (6 personer)
3 dl Smith Woodhouse 2004 LBVP
1 ss sitronsaft
1 dl appelsinsaft
1 fl. rødvin
6 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 kanelstenger
15 nellikspikre
2 stjerneanis
Bland portvin, sitron og appelsinsaft og la det trekke på et lunt sted i 3 timer.
Varm opp rødvinen på svak varme og rør inn sukkeret.
Smak til med vaniljesukker.
Fjern vinen fra varmen og tilsett portvinsblandingen.
La alt trekke på et lunt sted i 10 minutter og server.
Oppskrift
1/2 l helmelk
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
4,5 dl 60 % sprit
0,5 dl mørk rom
Kok opp melk og sukker.
Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker.
Slå den kokende melken forsiktig over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
Sil blandingen og avkjøl.
Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt.
Eggelikøren er holdbar i minst en måned i kjøleskapet.