– Det er ikke lenge siden jeg kjøpte halvannen kilo smågodt – til meg selv. Jeg er en skikkelig søtmunn, det meste går ned, innrømmer Pernille Pedersen Berg.

Venninnene er ikke noe dårligere.

– Amalie og jeg er kolleger og jobber i samme barnehage. Der har vi voksne et eget godteskap som vi snikspiser fra når barna ikke ser det, innrømmer Alice Vestgård.

Trioen utgjør testpanelet som har smakt seg gjennom et utvalg av årets nyheter i godterihyllene.

De er ikke bare selverklærte, lidenskapelige godtespisere, de har kompetanse på feltet også.

– Det er blitt mye smaking og vurderinger i panel og fokusgrupper oppigjennom, forteller Berg og Vestgård.

Slik gikk det da de smakte seg gjennom 16 nyheter:

St. Michael Triple Crunch

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Her er sekseren», sier panelet i kor.

«Smakene passer veldig godt sammen».

«Komplett snacks med det salte, søte og sprø.»

«Perfekt til tur- rask energi, lett å dele. I tillegg er den fin å putte i skålen og by gjester.»

Mørk sjokolade premium

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger: «Denne smakte mye, den fyller munnen med en gang»

«En veldig god, fyldig og rund smak. Typisk kaffesjokolade, i solveggen på hytta.»

«Mektig, så man orker ikke spise så mye av den.»

Vill Bringebær

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Denne var veldig god. Fin voksen, munnfull-godteri. Dessuten praktisk å ha med på tur»

«Komboen var fin. Man kjenner smaken av sjokolade og fyllet hver for seg. Passe tykt lag sjokolade, god konsistens på fyllet»

«Bærsmaken er litt udefinerbar, og den faller kanskje ikke så i smak hos de minste.»

Skumhval

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Friske, innbydende farger.»

«Denne er en barnefavoritt som gjør seg godt i påskeegget.»

«Tyggekonsistensen er god.»

«Det er ulike smaker. Noen er syrlige, mens andre er søte.»

Panelet er skjønt enige om at den blå hvalen er best.

UT PÅ TUR: Mange av nyhetene fra godtehyllen egner seg fint som «drivstoff» på skitur i påsken. Foto: Scanpix

Påskesjokkis

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Melkesjokoladen var veldig god. Er man glad i sjokolade og marsipan, er denne perfekt.»

«Den ene med appelsinoverraskelsen inni var rågod.»

«Bitene med skum passet ikke inn. Skummen var tørr og virket gammel, ellers var posen perfekt»

«Pluss for påskemotiver, fin å sette frem»

Oreoegg

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Dette er en barnefavoritt, helt klart! Perfekt å ha i egget »

«God melkesjokolade. Det er veldig bra at man kjenner to konsistenser, den myke kremen og de sprø kjeksbitene i fyllet.»

«Den får ikke toppscore, til det er den for søt. Jeg klarer så vidt ett egg.»

Vill mørk sjokolade med hasselnøtter

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Jeg er veldig glad i mørk sjokolade. Denne smaker som en mørk firkløver.»

«Dette er typisk kose-seg-foran-påskekrimmen-sjokolade.»

«Fin for voksne, særlig sammen med kaffe.»

«Godt, litt sunnere alternativ.»

Hval fargepletter

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Mmm, akkurat slik melkesjokolade skal være.»

«Det er fin vri med nonstoppen. »

«Denne er fin for både voksne og barn.»

«Absolutt noe jeg hadde fylt påskeegget med.»

Nye skåler kommer på bordet. Generelt synes panelet det er mange nye, spennende smaker.

BLE TESTET: Disse 16 produktene ble lagt under lupen av panelet, som innrømmer lett at de har stor appetitt på godteri. – Så lenge jeg kan huske, er jeg blitt lokket med mat og godteri: «Orker du å gå litt til, skal du få en bit sjokolade», ler Pernille Pedersen Berg. Foto: Signe Dons

Vill blåbær

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Denne er også god. »

«Ja, men sammenlignet med den andre varianten synes jeg sjokoladen virker litt mørkere.»

«Her dominerer sjokoladen mest.»

«Fyllet kommer ikke så godt frem.»

Melkesjokolade med kokosflak og biter av kokosfudge

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

Også her blir panelet i stuss rundt hva de smaker:

«Lakris og nøtter, er det ikke det? Dette var ikke lett å identifisere.»

«Nei, det er kokos! Jeg kjenner det nå i ettersmaken. Jeg er veldig glad i kokos, men dette blir altfor søtt.»

«Dette var noe nytt, pluss for det. Men en rad er nok før jeg blir kvalm.»

Hval trekk med sjokolade

Foto: Produsenten

Panelets vurderinger:

«Den var ganske god, men hva er det? Jeg klarer ikke si om det er marsipan inni den eller om fyllet er mer karamell/vaniljefudge-aktig.»

«Enig, det ser ut som marsipan, men er ikke det. Smaken er litt barnevennlig, da.»

Polly turmiks

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Søt og god sjokolade. God krønsj, tyggemotstand.»

«Det er ikke nøttesjokolade med stor N, men grei som melkesjokolade med litt nøtter i.»

«De små rutene var ikke så innbydende utseendemessig, men pluss for at det fører til at man spiser litt mindre da.»

«Litt lite nøtter trekker ned.»

Appelsinmarsipan

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«God idé med mørk sjokolade rundt, men smaken kommer ikke helt frem.»

«Ja, marsipanen ble litt for voldsom i forhold til sjokoladen. »

«Nesten litt for syrlig appelsinsmak på marsipanen.»

«Ble litt for søtt for min smak.»

Dent oi Zing

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

Her er panelet splittet:

«God, jeg kunne fint hatt denne i vesken.»

«Nei, der er jeg uenig. Jeg får ikke tak i hvilken smak det er, denne smakte rart.»

«Det passer ikke med sukkeret oppå vingummien her.»

Seighval

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

«Typisk barnegodteri dette også, som gjør seg godt i påskeegget.»

«Fargene er friske.»

«Jeg synes det smaker kunstig.»

«Jeg får ikke tak i konsistensen – er det gelé eller skum?»

Vill mørk sjokolade

Foto: Signe Dons

Panelets vurderinger:

« Mørk igjen? Det er tydeligvis noe produsentene er opptatt av, det er jo fint.»

«Denne får jeg ikke helt smaken på. Den er tung å tygge. Den smaker ikke noe på tungen, først bak i svelget kjenner jeg smaken.»