Det har lenge gått rykter om at Youtubeskal lansere en ny betaltjeneste, og nå er den blitt offisielt lansert, melder Youtube selv påsin blogg.

Den nye tjenesten har fått navnet«Youtube Red», og er tilsynelatende rett så ambisiøse saker.

Youtube Red lar brukere betale en månedlig sum for å slippe reklame på det populære videonettstedet,slik at man kan se videoene sine uten avbrudd. I USA ligger månedsprisen på 10 dollar.

Se hvem som tjener mest på Youtube: De største Youtube-stjernene

Stor satsing på eksklusivt innhold

Å slippe reklamen er imidlertid bare en del av den nye tjenesten. Abonnenter på Youtube Red skal også få tilgang tilstore mengder eksklusivt innhold, som skal bli tilgjengelig fra begynnelsen av neste år.

EKSKLUSIVT: Youtube skal angivelig satse hardt på ekslusivt innhold: FOTO: Youtube.

Dette innholdet skal blant annet produseres av noen av de største innholdsprodusentene på Youtube. Én av de nye, originale seriene skal produseres av selvesteYouTube-kongen Felix Kjellberg, også kjent som PewDiePie.Innholdet kommer både i form av serier, filmer og humorprogrammer.I tillegg til å spille av videoer på vanlig måte vil Youtube Red også gjøre det mulig å enkelt lagre videoer slik at man kan se dem offline på et senere tidspunkt. Abonnementet vil for øvrig også omfatte den kommende musikktjenesten Youtube Music, som nå skal være rett rundt hjørnet.

Foreløpig kun USA

Det er bare USA som nevnes i blogginnlegget, så det er dessverre ennå høyst uvisst om, eller når, Youtube Red også skal bli tilgjengelig andre steder i verden og hva tjenesten vil koste. 10 dollar burde imidlertid tilsvare rundt hundrelappen i Norge.

Som blant annetBloombergpeker på, betyr dette nye fremstøtet at Google nå på sett og vis inntar samme terreng som Netflix og lignende strømmetjenester, og kan potensielt bli en seriøs konkurrent med tanke på Youtubes massive brukermasse.

For ordens skyld presiserer Youtube at det reklamefinansierte gratisinnholdet på nettsiden vil fortsette som før. For mer informasjon om Youtube Red kan du sjekke ut videoen under.

Youtube kan gjøre deg rik:Så mye tjente nettstedets største stjerner

Hvilken dings er din favoritt?