Teknologimagasinet har tidligere snakket varmt om både Amazons Echo dot og Ikeas nye smartlysløsning, Ikea Trådfri.

Nå kan du snart laste ned en oppdatering slik at du kan koble opp lyspærene til smarthjemløsninger som echo dot.

Teknologimagasinet har denne uken også sjekket ut Bluetooth 5, den nyeste versjonen av den trådløse overføringsstandarden.

Bluetooth skal ha fått dobbelt så høy hastighet og fire ganger så stor rekkevidde. Plutselig kan man kanskje bruke bluetooth rundt omkring i hele huset?

Men funker det egentlig så godt som de hevder? Per Kristian har testet hos Nordic Semiconductor, som jobber med bluetooth. Han oppdaget at den nye standarden ikke er fullt så enkel å forstå seg på som man skulle tro.

Det er særlig to ting som overrasket Per Kristian, se hvorfor i videoen.

Farten og rekkevidden kan mangedobles med Bluetooth 5, men overgangsfasen kan bli smertefull. Foto: Per Kristian Bjørkeng

... og funker matlevering på døren?

Vi har også nøstet opp i hvordan det går med matlevering hjem på døren. For det er spesielt ett problem Joacim og Per Kristian har møtt når de har testet: Hvordan i alle dager få maten på plass når man er på jobb?

For at dagligvarebutikker på nett skal være en reell konkurrent med matbutikkene, må de over dette hinderet, er utgangspunktet for diskusjonen.

Både Kolonial.no og Brødboksen jobber for at leveransene skal bli mer smertefrie. Vi har tatt en titt på hva de ser for seg.

Du kan også høre Teknologimagasinet som podkast