Hva er det mest givende med å være eiendomsmegler? - Når man klarer å lande det bra for kundene, og kan slå av en hyggelig prat når man seinere treffer dem på Kiwi. Jeg er genuint opptatt av mennesker og tror det er nødvendig for å trives som eiendomsmegler over tid.

Hvis ikke, blir man avslørt. Det er en myte at eiendomsmeglere er sleika folk i dress som bare er opptatt av penger. Med fare for å virke som Mor Therese; jeg blir oppriktig rørt av den tilliten noen viser oss, og det banker et hjerte bak lommeboka.

Dere har nettopp startet egen virksomhet, hva er den største forskjellen? - Dette er babyen vår! Vi har satt navnet vårt i logen og det forplikter på en annen måte. Vi var spente på mottakelsen, og derfor kjennes det ekstra godt at vi har fått en så god start. Januar er alltid en god måned i bransjen, men vi har likevel fått en start langt utover det vi turte å drømme om.

Vil du anbefale megleryrket til unge som skal velge utdannelse i dag? - Jeg har en sønn som er 18 år og som vurder det, men jeg anbefaler det ikke. Han bør i alle fall vurdere andre muligheter, for megleryrket er en pressjobb. Alle møter man sitter i handler om å bli valgt. Man kan ikke tillate seg å ha en dårlig dag, for kunden legger hele siden formue i hendene våre. Jeg har kjent på stress, og det å alltid jobbe opp mot tidsfrister tar en dessverre med seg ellers i hverdagen. Dermed blir man nok litt utålmodig av natur, og det har nok kona og barna merket innimellom. Egentlig burde jeg be dem om unnskyldning for det.

Hvilke situasjoner er mest krevende i jobben? - Det er når vi ikke klarer å selge en bolig til den prisen som er satt. Og så kjenner jeg at det kan tynge dersom jeg har for mange boliger til salgs, som ikke blir solgt etter de første visningene. Noen kollegaer sover godt selv om de har 40 usolgte boliger, men for meg så går det en grense på 10-12 boliger for å ikke miste nattesøvnen. Det er samtidig en livsstil jeg er blitt vant til og som jeg trives med. Men det er selvsagt litt irriterende hvis jeg har booket veldig mange visninger den første uka i mai, og det viser seg å bli ei skikkelig smeigeuke hvor alle de andre skal i båten.

Hvor mye jobber du egentlig? - Mange har en oppfatning av at det er en yrkesgruppe som alltid er på jobb, og spør du kona mi så vil hun sikkert påstå at jeg sjekker telefonen under julemiddagen også. Nå som vi har startet egen virksomhet, har jeg sikkert hatt 65-timers uker, men vanligvis er det i alle fall tre ettermiddager i uka hvor ikke jeg har visninger. Så det er ikke så galt som noen kanskje vil ha det til, men jeg legger ikke telefonen fra meg. Det er kanskje dumt, men samtidig ønsker man jo å være tilgjengelig siden man tross alt lever av å få oppdrag.

Med en krevende jobb er det sikkert nødvendig å slappe av, har du noen hobbyer? - Nei, jeg har egentlig ikke det, men vi har en båt i Otra rett nedenfor der vi bor på Nedre Lund. Det er balsam for sjelen å sette seg i båten å dra ut til det ytterste skjæret hvor ikke det er andre folk. Da nakenbader jeg. Eller, det må du forresten ikke skrive, for da får vi kanskje ikke ha holmen for oss selv lenger.