Prisantydning: 10,8 millioner. Pris: 16,8 millioner

Huset er søtt, men det er fra 1934 og oppussingsbehovet er stort. Eller som det het i annonsen: «Eneboligen og annekset må påberegnes oppussing for å nå dagens standard». Men dobbelgarasjen «innehar god standard».

Men det er neppe bygningsmassen som har fristet kjøperne, skriver osloby.no.

Har du tips om lignende saker? Send oss en epost!

Én bolig blir mange

— Nei, det er en gammel, sliten enebolig. Kjøperen er en utbygger, så det er vel sannsynlig at eksisterende bebyggelse blir revet og erstattet av flere nye boliger. Men det vet jeg ikke sier, sier megler Glenn Salomonsen hos Krogsveen, som sto for det oppsiktsvekkende salget somførst ble omtalt på nab.no.

Han kan ikke opplyse hvem som fikk tilslaget på eiendommen.

— Men det er helt klart at det er tomten som er attraktiv, sier Salomonsen.

Vi garanterer at du får det ryddigere etter å fulgt denne listen:

Attraktiv eplehage

Den er på 1,5 mål, og beskrives i prospektet som «stor og solrik md utviklingspotensiale» samtidig som den ligger i et rolig, barnevennlig villastrøk nær Marka og langt unna de store gjennomgangsveiene.

Ifølge reguleringen kan den bebygges med 24 prosent.

Hvor mye det blir avhenger litt av hvordan en regner, men det kan bygges et sted i overkant av 300 kvadratmeter grunnflate på tomten. Og det betyr vel i klartekst at en eiendomsutvikler har kjøpt tomten for å bygge mange boliger.

To markeder

Men hvordan er det mulig å bomme så kraftig i prisantydning, eiendommen gikk 60 prosent over antydning?

— Prisantydningen var i utgangspunktet riktig. For folk som skulle kjøpe huset for å bo i det. En rekke barnefamilier var på visning, og de syntes gjennomgående at prisen var i drøyeste laget. Men så kom det inn tre, fire profesjonelle utbyggere, og de har en helt annen kalkulator. Derfor ble prisen så høy, sier Salomonsen.

Dyrt

Selv om akkrat dette salget var spesielt, er prisnivået høyt i området.

— Ja, Grefsen/Kjelsås er populært, særlig blant barnefamilier. Skolene er gode, Marka er nær og prisene er høye. Når det i tillegg er en stor tomt, så kommer utbyggerne, og da blir prisene enda høyere, sier Salomonsen.

Mer om boligmarkedet: