Opplysninger fra SR-Bank og Nordea bekrefter at stadig flere kjøper en såkalt betalingsforsikring.

Dette er en forsikring som gjør at man får en utbetaling dersom man blir arbeidsledig eller syk, slik at lånet kan betjenes og man slipper å selge boligen.

— Fra tidlig i vår og til nå har det vært en sterk økning i henvendelser om det vi kaller betalingsforsikring - altså forsikring mot arbeidsledighet. Ved inngangen av året var det solgt 200 slike forsikringer, mens det nå er solgt 4000. Bare den siste måneden er det solgt 700, sier kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland i SR-Bank til Dagens Næringsliv (DN).

Nedgang i boligpriser i oktober

Hos DNB, som foreløpig ikke har en slik forsikring, merker man at etterspørselen etter en slik forsikring øker, sier informasjonsdirektør Even Westerveld.

REDDE FOR NEDGANG. Boligprisene sank med 1,2 prosent i oktober. Foto: Carl Martin Nordby (ill.foto)

Det siste året har arbeidsledigheten i Norge økt med 7900 personer til 80.000 helt ledige. Økningen på 2100 personer i oktober var den største så langt i år.

Samtidig har boligprisene falt moderat over tid. Tirsdag ble det klart at boligprisene sank med 1,2 prosent i oktober, noe som gjorde årets oktober-måned til en av de svakeste de siste ti årene.

Mer om boligmarkedet:

B

(©NTB)