Siden år 2000 har Nina Lunde eid 15 forskjellige boliger. Hun startet med en liten leilighet og har raskt bygget opp boligformuen.

Seks dager etter at hun fødte sitt fjerde barn, kjøpte hun og samboeren drømmehuset. De feide alle andre interessenter av banen med et kjempebud.

– Mange ville ha huset i 2016. Det var sikkert 200 på den eneste visningen, og mange ble med i budrunden. Det var trangt, og alle viste muskler. Jeg så at alt var riktig for familien vår, sier Lunde.

Villa Floris på Nordstrand er 400 kvadratmeter stor. Størrelsen lokket dem, men beliggenheten og takhøyden på 3 meter var også temmelig uimotståelig for Lunde og familien. Lunde hadde bestemt seg. De skulle ha huset, og det var ikke aktuelt å tape budrunden.

Megler Soliman Sarwar ble hyret inn som kjøpshjelp. Sammen la de en slagplan. Da budrunden hadde tikket og gått noen timer, la paret inn en budforhøyelse på 1 million kroner.

Budet ble akseptert. Og prisen ble på rundt 15,5 millioner kroner.

Her på Nordstrand i Oslo bor familien på seks, og her skal de bli. Foto: Signe Dons
Familien flyttet fra en ny funkisbolig på 250 kvadratmeter i samme område. Her er Lunde med datteren Natalie (13). Foto: Signe Dons

– Viktig å være uavhengig av partneren

Lunde var ferdigutdannet journalist i 2000 da hun kjøpte sin første bolig. Det ble mulig etter utallige overtidstimer på jobb, forteller hun. Målet hennes har vært uavhengighet.

– Det har ikke vært enkelt. Jeg tror ikke mange kjører løpet jeg har gjort med kjøp og salg av bolig år etter år. Den store bonusen er muligheten til å være uavhengig av partneren, sier hun.

Da hun og samboeren møttes, hadde hun nylig kjøpt en ny tremannsbolig i funkisstil. Han var imponert.

– Jeg har vært veldig opptatt av å finne meg en mann på grunn av kjærlighet og samtidig være selvstendig. Forhold kan gå skeis, og da kan man stå der uten noe. Venninnene mine har fått samme råd, ler Lunde.

Den første leiligheten lå i Oslo sentrum. Lunde har beveget seg rundt i byen og erfarte at det var mest lønnsomt å selge rundt Bislett og Bogstadveien.

I noen boliger endret hun planløsningen. De første leilighetene gjorde hun om fra toroms til treroms ved å flytte kjøkkenet til stuen. Andre steder byttet hun kjøkken, rev vegger, byttet vinduer eller oppgraderte det elektriske anlegget. Noen boliger trengte bare et strøk maling.

Hun tjente på alle boligkjøpene utenom to.

– Rundt finanskrisen tapte jeg veldig mye på et funkishus. Sånn er det.

Med ton i ton fremstår huset som ryddig, mener Lunde. Møblene går i samme fargetoner som veggene. Lunde er opptatt av sofaenes og stolenes kvalitet. Dem har hun ikke kjøpt brukt. Foto: Signe Dons

Eksklusiv stil, men mye bruktkjøp

– Vi renoverte på noen måneder med babyen på armen, ler Lunde.

De fleste rommene er pusset opp i større eller mindre grad. Stilen er klassisk, og målet er at det skal se gjennomført og eksklusivt ut.

– Men mye er billig. Sofaen, stolene og sofabordene er nye, men bordene og nesten alle lampene er kjøpt brukt. Mange vil ha denne stilen, og den trenger slett ikke være dyr, sier Lunde.

Rett før vi kommer på besøk, har hun solgt kjøkkenbordet og kjøpt nytt for nøyaktig samme pris.

– I løpet av fire timer har vi nytt kjøkkenbord. Det koster oss ingenting. Jeg bare setter opp et søk på det jeg vil ha, og så pruter jeg når det kommer for salg.

Vegger og møbler går i samme farge. Altså ton i ton. Lunde frisker opp med fargerike puter og pledd. Hun mener man får det bedre med seg selv i fargerike omgivelser.

Lysekronene er nykjøpte bruktfunn. Lunde fikk dem for 400 kroner stykket og mener de kostet 14.000 da de var nye. Foto: Signe Dons
– Jeg har interiøret i hodet og vet hva jeg liker. Det går i gull- eller sølvdetaljer. Hvis man har en rød tråd, funker alt, sier Lunde. Foto: Signe Dons

Vunnet priser for hjemmet

I 2018 begynte hun å dele bilder fra huset på Instagram med kontoen @villafloris. Med tiden har hun fått 17.500 følgere. Samme år vant hun interiørprisen Gullfjæren Klassisk i kategorien Norges mest klassiske hjem. Med en stor Instagram-konto har hun jevnlig sponsorer og samarbeidspartnere.

– Noen ganger får jeg kanskje 400 forespørsler om hvor alle tingene er fra. Mange fremmede stopper meg i nabolaget og sier de følger kontoen min. De liker at hjemmet mitt skiller seg ut, for jeg kopierer ikke alle hjem.

Følgerne er ville etter den blå stuen, forteller Lunde. Hvis det går sakte på Instagram en dag, går aktiviteten opp når hun legger ut bilde av den.

– Jeg tror det er helheten. At møbler og vegger går ton i ton fargemessig.

Lunde bruker Instagram målrettet. Det er mye jobb, erkjenner hun, men samtidig har hun fått nære vennskap gjennom plattformen. I tillegg jobber hun som frilansjournalist for interiørmagasiner.

Huset ble pusset opp for 16 år siden. Lunde er veldig fornøyd med materialvalgene de forhenværende eierne tok. For eksempel valg av høye mahognilister og fiskebeinsgulvene i første etasje. Foto: Signe Dons
Det trengs stige for å nå de øverste skapene på kjøkkenet. Foto: Signe Dons

Fra minimalisme til maksimalisme

Før villaen kjørte hun minimalistisk stil og rette linjer. Maksimalisme, sterke farger, svære lysekroner og blomster kjennetegner stilen nå.

Listene er 15 centimeter brede, gulvet er heltre eik i fiskebeinsmønster med mahognidetaljer, og skyvedørene er innfelte med glass. En litt uvanlig vri er doble overskap på kjøkkenet. Altså krever de øverste skapene stige.

– Jeg liker at ting er prangende og synes. Det er gøy med knæsj rosa, oransje og blå. Det er ingen regler, bare en rød tråd.

Lunde og samboeren har fire barn. Sjekk rommene deres: