Se hva Bernt-Erik «Benny» Hansen har i garasjen sin i videoen øverst i saken!

— Jeg vil heller bo litt lenger fra byen enn å betale meg i hjel på et dyrt hus, sier Bernt-Erik Hansen.

Det var tilfeldigheter som førte Bernt-Erik og kona Jeanette til Mosby i Kristiansand for fire år siden. Familien var egentlig på utkikk etter noe mer sentralt, aller helst på Lund. Men prisene var høye, og de følte de fikk for lite valuta for pengene.

— Og så hadde alle husene vi så på altfor liten garasje, og det trakk også ned, sier han og ler.

Flyttet inn i hans barndomshjem og forvandlet det:

Landlige omgivelser

Det skulle ikke mer enn én visning til før Jeanette og Bernt-Erik kunne tenke seg å bytte ut bylivet med litt mer landlige omgivelser.

Sort og hvitt er gjennomgangsfarger i huset til familien Hansen. - Vi har ganske lik smak, men hadde det vært opp til meg, så hadde vi byttet ut noen av de mørke møblene med lysere varianter, sier Jeanette. Foto: Jon Anders Skau

— Tomten var stor, og mulighetene mange. I tillegg lå huset usjenert til, og vi fant ut at avstanden til byen heller ikke var avskrekkende, forklarer han.Men før de flyttet inn var det en del som måtte gjøres. Selv om store deler av huset nylig var renovert, var det ting familien ønsket å endre på.

Blant annet ønsket de en mye enklere og mer minimalistisk stil innvendig.

— Stua har fått den største overhalingen, med nye gipsvegger, nytt tak, nye lister, og alle vinduskarmene dekket med rustfritt stål, forklarer Bernt- Erik.

Bernt- Erik og Jeanette er glad i høyglansede flater, og har både bord og stoler i hvit høyglans. Foto: Jon Anders Skau

Av utvendige ting ble taket byttet, og uteomådet oppgradert, og innvendig har de finpusset på det meste. Det er satt inn spotter i taket i så å si alle rom, og rustfritt stål har blitt detaljer utenom det vanlige i blant annet trappen og vinduskarmene.— Vi ønsket noe litt annerledes, og det føler vi at vi har fått med bruken av rustfritt stål, forklarer han.

Lar betongvegger og fine pasteller skape kontraster:

Basseng i hagen

I sommer fikk familien også bygget svømmebasseng i hagen.

Bernt-Erik og Jeanette har brukt detaljer av rustfritt stål i vinduskarmer og trappen for å få et annerledes uttrykk. Foto: Jon Anders Skau

— Det er en av fordelene ved å bo litt borte fra byen. Tomtene er større, og mulighetene for å bygge ut er bedre, sier Bernt-Erik.Familien Hansen er opptatt av teknikk og automatiske duppedingser. Spesielt far i huset har en greie for tekniske finesser.

I kjelleren har han plassert godsofaen og rigget til storskjerm og spill-rom, og han har installert seg slik at han styrer det meste av det elektriske anlegget i huset via en app på Iphonen.

Da badet ble pusset opp, valgte Jeanette og Bernt-Erik å bruke baderomsplater på veggene. Foto: Jon Anders Skau

— Så hvis gutta kommer hjem fra skolen og setter på Playstation før leksene, så kan jeg bare gå inn og overstyre dette via telefonen, sier han.

Elena (2) er som jenter flest glad i rosa, noe også rommet hennes bærer preg av. Foto: Jon Anders Skau

Det samme gjelder inngangsdøren. Nøkler er historie. Her er det kodelås som gjelder. Også den kan åpnes via telefon.— Det er veldig praktisk. Så slipper vi å miste en haug med nøkler, slik barn har en tendens til å gjøre, flirer han.

Men nå har hun funnet drømmeboligen:

Kona bestemmer

Selv om Bernt-Erik er interessert i interiør, er det kona Jeanette som er mest bestemt på hvordan hun vil ha det inne, og også hun som oftest får det siste ordet hva innredning angår.

Som resten av huset er soverommet til Jeanette og Bernt-Erik også holdt i sort og hvitt. Foto: Jon Anders Skau

— Heldigvis er smaken vår ganske lik, men jeg heller nok ofte litt mer mot hvitt enn sort, så jeg jobber med å få fjernet noen av de mørke møblene våre, sier hun.

Sander og Oliver har fått hvert sitt store gutterom i underetasjen. Foto: Jon Anders Skau

Bernt-Erik og Jeanette er glad i den minimalistiske og enkle stilen, gjerne med glatte, høyglansede flater i sort og hvitt.— Men ettersom vi bor i et typisk sørlandshus er det vanskelig å få det gjennomført minimalistisk. Så jeg vil si vi har en god miks, forklarer Bernt-Erik.

Anbefaler å tenke godt gjennom hvilke behov man har:

Frie tøyler i garasjen

Selv om det stort sett er Jeanette som har siste ord i huset, er det ett sted hun ikke har så mye hun skulle ha sagt. Garasjen!

Her har Bernt-Erik fått helt frie tøyler, og blant annet innredet en bar i andre etasje.

Bernt-Erik er over gjennomsnittet opptatt av biler, og vil heller kjøre dyr bil enn å bo dyrt. Foto: Jon Anders Skau

— Garasjen er min greie, og hele garasjeprosjektet startet med at vi ville se på muligheten for å få en plass som vi kunne samles uten å forstyrre de andre i huset, forklarer han.- Her er det jeg som styrer. Selv om det blir brukt av alle, så er dette liksom min greie, sier han.

I garasjen har 36-åringen det han trenger for at bilen skal være blankpolert hele året. Han har nemlig investert i en egen poleringsmaskin.

For Bernt-Erik er godt over gjennomsnittet interessert i bil, og orker ikke tanken på skitten bil.

— Nei, den skal helst skinne hele tiden. I garasjen koser jeg meg skikkelig, og kan lett tilbringe mange timer her, sier han.

GARASJE MED BAR. «Benny» styrer i garasjen, og har valgt å blant annet ha en bar der. Foto: Jon Anders Skau

Les også:

I kjelleren har han plassert godsofaen og rigget til storskjerm og spill-rom, og han har installert seg slik at han styrer det meste av det elektriske anlegget i huset via en app på Iphonen. Foto: Jon Anders Skau
bilsak fvn 1.jpg Foto: Jon Anders Skau