Font

ANNONSØRINNHOLD

placeholder_logo_pm_n

ANNONSØRINNHOLD

Godt samarbeid, innovative løsninger og skreddersøm sørger for at jobben kommer trygt i havn.

Overhalla Hus spiller en viktig rolle når to store bygg for havnasjonen Norge skal reise seg.

Grey
Grey

– En ære å få være med på slike prosjekter

På Tyholt i Trondheim er entreprenøren Ruta, en av Overhallas samarbeidspartnere, godt i gang med jobben for et mye omtalt prosjekt.

Norsk Havteknologisenter, tidligere kjent som Ocean Space Centre, begynner å ta form, og Ruta skal bygge et 12 200 kvadratmeter stort kontor- og undervisningsbygg som NTNU og SINTEF skal ta i bruk.

– Det er et viktig prosjekt, ikke bare for Trondheim, men for hele Norge. Det er artig å være med på slike synlige prosjekter, som er så profilert og som er viktig for samfunnet, NTNU og SINTEF, sier Øyvind Bones, avdelingsleder i Ruta.

– Det er en stor og morsom jobb med høye miljøambisjoner. Vi skal holde på frem til januar 2025, og på det meste vil vi ha 120 mennesker i sving her, legger han til.

Husk lyd!

– Innovative løsninger

Godt samarbeid

Det er et ambisiøst og stort prosjekt, men til tross for det har det så langt gått så knirkefritt som mulig.

– Vi er godt fornøyde med samarbeidsklimaet med alle som er involverte her, og vi gleder oss til fortsettelsen.

En viktig samarbeidspartner i prosjektet er Overhalla Hus, som skal levere fasadeelementer med solskjerming til dette bygget. Bones forteller at det var mange gode grunner til at de valgte denne løsningen:

– Vi valgte Overhalla Hus og løsningene fra dem på grunn av effektiviteten. Det går relativt fort å få opp et tett bygg, i tillegg har vi en del besparelse med tanke på at vi slipper å sette opp stillas, sier Bones.

– Ytterveggsløsningene vi har valgt ligger i sagtannform rundt hele bygget. Det blir ganske spesielt, og vi har jobbet godt med Overhalla Hus for å finne innovative løsninger sammen, legger han til.

Bones forteller at dialogen med Overhalla Hus har vært en av suksessformlene i prosjektet.

– Vi opplever dem som svært løsningsorienterte, og har ukentlige koordineringsmøter der vi går gjennom alle detaljer ned til hver minste millimeter, sier han.

– Når vi blir involvert i et prosjekt er det også viktig for oss å følge kundene opp på en god måte. Som leverandører setter vi prosjektet i fokus, og vi er opptatt av å søke forenklinger som kommer alle til gode i gjennomføringen, legger Henrikø til.

– Jo tidligere vi kommer inn i prosjektet, jo enklere blir det for oss å bidra til en effektiv og god byggeprosess. Da blir det mindre komplisert å finne gode løsninger sammen med entreprenøren, forklarer han.

Knut Erik Henrikø, salgssjef i Overhalla Hus, forteller at de ønsker å strekke seg langt for å skape de beste løsningene for kundene sine. For å få det til er det en ting som gir en stor fordel for alle parter:

Husk lyd!

– Gjør noe med stoltheten

– Fikk et godt inntrykk

Det er ikke bare på Tyholt det bygges spennende

67 grader nord, nærmere bestemt Bodø, begynner Blått Bygg å ta form.

Blått Bygg er en komplett leveranse fra Overhalla Gruppen: Betongelementer fra Overhalla Betongbygg, fasader fra Overhalla Hus, stålkonstruksjoner fra Overhalla Mekaniske og frakt av Overhalla Transport.

Blått bygg er et nytt universitetsbygg på cirka 8 400 kvadratmeter ved Nord universitet, campus Bodø. Bygget skal stå ferdig i 2024, og skal blant annet romme hundre laboratorier, spesialrom, forelesningssaler og kontorer.

– Det er et ganske spesielt bygg. Det er veldig avansert, og det er lite som er rett frem. Det ligger mye prosjektering til grunn, sier Jo Sverre Helgemo, anleggsleder for HENT, som er totalentreprenør for prosjektet.

Når vi møter han er Overhalla Hus på plass for å montere ytterveggselementene til bygget. I likhet med Bones og Norsk Havteknologisenter, er det flere grunner til at de valgte denne løsningen.

– Inntrykket vi fikk viste seg å stemme. Vi har enkle kommunikasjonsveier til Overhalla Hus og samarbeider veldig godt. I tillegg sparer vi mye tid i produksjonen på byggeplassen med elementløsninger, noe som også er svært viktig for oss, legger han til.

– Det enkle svaret var at vi falt for prisen og det gode inntrykket vi fikk av dem som jobber der, sier Helgemo.

Husk lyd!

– Veldig viktig med prosjektering

– Skreddersøm og kvalitet

Uansett om det er snakk om store universitetsbygg eller mindre prosjekter, så er det viktig for Overhalla Hus å kunne tilby og levere skreddersydde løsninger til sine kunder.

– Det handler om å skape de beste løsningene innenfor arkitektens rammer, slik at det blir enkelt å sette sammen og ser helhetlig ut – uten at det går på bekostning av kvalitet. Det hele skal være sømløst, sier Henrikø.

Han forteller at de hele tiden jobber målrettet for å ta i bruk ny teknologi, og sørge for at det som fungerer godt skal fungere enda bedre fremover.

– Elementene blir produsert tørt, noe som er en kjempefordel med tanke på effektivitet og kvalitet, men vi ønsker hele tiden å forbedre oss, sier Henrikø.

– Vi evaluerer alt vi gjør og ønsker å strekke oss for å gjøre ting mer effektivt. Det handler om å redusere tida på byggeplass, minimere risikoen og sørge for at kvaliteten er god, legger han til.

Henrikø har jobbet i Overhalla Hus i fem år, og har den siste tida primært jobbet med større prosjekt, slik som Norsk Havteknologisenter og Blått Bygg. Han legger ikke skjul på at det er ekstra stas å være delaktig på slike bygg.

– Vi har bare positive ting å si om Overhalla hus. De er til å stole på, har høy faglig kompetanse og lytter til våre synspunkt. Nå ser vi frem til at elementene skal monteres og at vi får på plass et tett bygg – det blir bra!

Avdelingsleder Øyvind Bones i Ruta er i hvert fall ikke i tvil om at det har vært en glede å jobbe med Overhalla Hus.

– Dette gir oss jo også relevant erfaring som vi tar oss med videre til nye prosjekter. Disse prosjektene har absolutt gitt mersmak, og vi ønsker å jobbe mer med slike spennende utfordringer fremover. Det gjør oss også mer relevant og attraktiv i søken etter nye medarbeidere.

– Det gjør noe med stoltheten å være med på et slikt prosjekt. Her får vi utfordret oss og ta i bruk eksisterende teknologi på nye måter.

Om artiklene fra Brandstudio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Brandstudio som er en del av mediehusets annonseavdeling.

Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Annonsørinnholdet fra Brandstudio merkes tydelig, så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør.

© Copyright Polaris Media

placeholder_logo_pm_n_disc