Ordfører i Steinkjer, Anne Berit Lein talte da O2-huset offisielt åpnet, torsdag 14.oktober.

– Jeg husker veldig godt at tidligere ordfører ba om at vi måtte lukke formannskapsmøtet for en forretningsmessig sak, og at vi veldig raskt ble enig om at vi måtte sikre oss denne tomta.

Dermed gikk kommunen inn og kjøpte bygget i 2016 for å sikre det til fremtidig utviklingsareal, nært stasjonen og trønderbanen.

Ordfører i Steinkjer, Anne Berit Lein. Foto: LEIF ARNE HOLME

– Knutepunkt

Det gamle O2-huset ble revet høsten 2019, og grunnarbeidet med det nye bygget startet like etterpå.

– Og så var det helt fantastisk for oss at NAV Trøndelag ønsket å legge hovedkontoret sitt hit til Steinkjer, og i O2-huset.

I dag har i tillegg til NAV Trøndelag, også NAV Inn-Trøndelag, Sweco og BDO kontorer i det nye bygget. Til sammen huser de over 300 ansatte.

– Her skal de arbeide i nye og moderne lokaler i et fremtidsrettet og bærekraftig bygg. Dette har blitt Steinkjers nye landemerke, og jeg synes det er flott at vi bygger litt mer by, sa Lein.

– Akkurat her på stasjonsknytepunktet tåler vi veldig godt det, fortsatte ordføreren og påpekte hvor viktig Steinkjer stasjon som kollektivknutepunkt er for utviklingen av byen.

– Jeg synes resultatet har blitt rålekkert, uttalte Lein. Foto: LEIF ARNE HOLME

Stor honnør til alle involverte

Steinkjerbygg, FuglesangDahl og Norconsult er noen av aktørene som har deltatt i prosjektet med å bygge det nye O2-huset.

– Alle som har vært med skal ha en stor honnør for arbeidet de har gjort. Jeg synes resultatet har blitt rålekkert, sa Lein.

3000 kubikk tømmer har gått med, og det er brukt massivt tre i konstruksjonen. 3200 tonn Co2 er bundet i bygget, i tillegg til at det har moderne solskjerming og fjernvarme.

– Steinkjerbygg er en fantastisk muskel og har gjort strålende vurderinger, både med tanke på prosjektstyring og materialvalg. I tillegg er det veldig stas at vi klarer å styre prosjektene slik at vi kommer i mål omtrent innenfor budsjettet.

Omtrent 300 ansatte har kontor i det nye O2-huset. Foto: LEIF ARNE HOLME

Ordføreren nevner også at rådhusplassen med tiden skal få seg en oppgradering.

– Dette skal bli en flott park, og kanskje kan vi også gi korridorenes dronning, Fredrikke Marie Qvam, sitt navn der.

Hun avslutter så talen med å enda en gang påpeke hvor viktig bygget vil være for utviklingsarbeidet av Steinkjer.

– Jeg ville hevde at her har vi lyktes med et svært viktig strategisk utviklingsarbeid, både i forhold til byutvikling og i forhold til arbeidsplasser i Steinkjer. Hvor nettopp lokaliseringen nært kollektivknutepunktet har vært særdeles viktig, dette skal vi fortsette med.